donderdag 31 december 2009

Dag lieve grote vriend....

.....ik had nog niet eerder de rust om een stukje te schrijven over Boris, ons lieve grote, knuffelige, harige hondenmaatje. Sinds 1 april 2007 was hij bij ons. En wat hebben we van hem genoten. Het liefst zat hij op schoot. Hij had er nl geen idee van dat hij zo groot was. Dat gaf nog wel eens hilarische situaties. Bijvoorbeeld op de camping: Net als elke dag moest en zou hij bij de baas op schoot. Dat het wat moeilijker paste omdat de baas op een campingstoel zat, dat maakte hem niet uit. Gewoon door duwen, dan past het vanzelf. Enig idee hoe dat er uit zag? ........ja.....dat vonden de andere campinggasten ook. Die kwamen graag nog een keer langs om dit fenomeen te bekijken. Het liefst was hij altijd bij ons. Mee in de auto, mee in het bootje, mee op de waterfiets.......Knuffelen deed hij het allerliefst. Hij lag bijvoorbeeld graag naast me bij de bank, dan kon ik zijn kop strelen.
Vrijdag 11 november hebben we hem in moeten laten slapen. Wat was dat een ontzettende moeilijke beslissing. Hij was nog zó jong. Hij had twee weken daarvoor zijn poot gebroken. Zo maar, uit het niets eigenlijk. Dat baarde al grote zorgen maar in eerste instantie leek het toch allemaal goed te komen. Helaas mocht het niet zo zijn. De botstructuur was niet goed en kon niet goed gezet worden. Dan moet je je verstand boven je gevoel laten gaan, want je kan je beste maatje geen pijn laten lijden. En pijn had hij....hij liet het alleen niet blijken. Tot het laatste moment wat hij nog zo lief. Nog steeds wilde hij graag op schoot, maar dat kon niet. Dan gingen we maar bij hem zitten om hem toch te knuffelen.
Nu hij er niet meer is, is er een grote leegte thuis. Wat zullen we hem missen.
Dag lieve grote vriend

11 opmerkingen:

Lenet zei

meis ik zit hier met tranen in mijn ogen je stukje te lezen. Natuurlijk wist ik het wel al een tijdje maar toch , het is vreselijk om je maatje te moeten laten gaan.
Ik hoop dat Lobbes straks de leegte en het gemis van Boris wat kan op vullen , vervangen doet hij natuurlijk nooit. Nancy ik wens jullie het allerbeste voor het nieuwe jaar wie weet zien we elkaa eindelijk eens in het eggie!

Hetty zei

Hall Nancy
Ik wil je heel veel sterkte wensen want dit is toch wel heel erg om je geliefde maatje al zo jong te moeten missen. Ik wens je toch ook een heel gezond 2010

gr hetty

Annelies zei

He, ik zit hier gewoon een traantje weg te vegen.
Het valt niet mee, Nancy, om die lieverd nu al te moeten missen.

Kitty zei

Vreselijk Nancy, het had zo anders moeten zijn. Het zal je niet meegevallen zijn ook om dit "op papier" te zetten. Nogmaals sterkte gewenst hoor.

Maudy zei

Goh Nancy wat een verhaal zeg! Zo sneu dat het zo heeft moeten lopen. Heel veel sterkte!

Toch ook de beste wensen voor het nieuwe jaar en volgens mij heb ik iets gelezen of een opvolgertje! Heel veel plezier met hem/haar!

Groetjes, Maudy

Rieni zei

Heel veel sterkteb met het verwerken van dit verlies, ik zag net dat Lobbes in aantocht is, maar jullie zullen Boris nooit vergeten.

Ik weet er alles van, onze Berner mocht ook maar 2.5 jaar worden, en dat doet zoveel pijn.

Maar ik wens jullie heel veel geluk met Lobbes

Jackie zei

Hé bah nu zit ik weer te huilen...
Ik mis mijn Wessje nog dagelijks, en dat zal bij jullie niet anders zijn...

En voor straks, heel veel plezier met Lobbes

Kruimel zei

Ik weet zo goed wat je voelt.... wij hebben Breezer (Bordeauxdog) moeten laten inslapen met 3 jaar... en nu bijna 2 jaar later willen we nog altijd geen andere hond we missen hem nog elke dag

Heel veel sterkte met het verwerken van dit grote verlies!

Hetty zei

Het verlies van een huisdier is altijd moeilijk. Maar zeker als ze zo jong zijn.
Heel veel sterkte!
Liefs Hetty

ScrapEnjoy zei

Wow, wat heftig....ik heb kippevel bij het lezen van je verhaal.....en ik kan er over meepraten meis, onze Tim hebben wij ook (7 maanden geleden) ook verloren....en het doet vreselijke pijn...dus ik begrijp je volkomen, meis koester hem en blijf over hem praten, zoveel je kunt.
Ook hebben wij nu een pup, maar de andere wil je er ook zo graag bij....ik wens je erg veel sterkte.

groetjes Lilian

Ilonka zei

ow Nancy, wat erg, ik heb er tranen van in mijn ogen! ik leef met jullie mee, het is erg om een grote lieve vriend te moeten missen! veel sterkte meid.....